INTERVIEW MET: DINEKE JALLOH

Jalloh Tolk- vertaal- en secretariaatsbureau

Wie ben je en hoe ziet jouw onderneming eruit?
Moeder van twee kinderen Brian 20 en Nicky 16 woont samen met Hans. Mijn bedrijf is gevestigd in een verzamelpand aan de Bouwstraat in Haaksbergen, industrieterrein Stepelo. Wij helpen bedrijven met het vertalen van juridische stukken, websites, brochures kortom alles wat vertaald kan worden in alle Europese talen. Daarnaast kunnen bedrijven bij ons een tolk (alle Europese talen) aanvragen voor een bijeenkomst met buitenlandse gasten. Denk hierbij aan bijeenkomsten in de vorm van conference calls, tolken op locatie, vergaderingen of bij een zaak in de rechtbank. Naast het tolken en vertalen bestaat onze telefoonservice in Juni 10 jaar. Wij nemen dagelijks de telefoon waar van kleine en grote bedrijven door heel Nederland. Bedrijven die om welke reden dan ook zelf de telefoon niet kunnen beantwoorden.

Hoe is jouw onderneming ontstaan?
Tien jaar geleden ben ik begonnen met de telefoonservice. Ik vond het toen al belangrijk dat een ondernemer optimaal bereikbaar zou zijn. Immers een gemiste oproep is een gemiste kans! In het westen bestond dit al…wellicht tijd voor Twente om er kennis mee te maken. Binnen een maand had ik 5 opdrachtgevers en stond ik in de krant als De Telefoniste! In die tijd werkte ik parttime bij de gemeente Haaksbergen en al snel moest ik voor het bedrijf kiezen met alle mooie gevolgen van dien. Mijn bedrijf groeide, ik werkte vanuit een kantoor aan huis en er kwamen steeds meer diensten bij. Zo doende ben ik februari 2013 verhuisd naar het industrieterrein Stepelo. Mooie, ruime locatie met meerder bedrijven in één gebouw. Inmiddels heb ik 4 medewerksters in dienst . Ondertussen organiseer ik trainingen Duits en Engels zakelijk vanuit hier of op locatie. Receptionistes en secretaresses kunnen bij bedrijven ingezet worden, wanneer er te kort is aan medewerksters bij bedrijven i.v.m ziekte, vakantie of iets anders. Allround notulisten kunnen bij u op locatie ingezet worden. Hans, mijn partner ondersteunt mij in het bedrijf, doet het financiële gedeelte, zodat ik kan doen waar ik goed in ben!

Wat houdt Het Belburo in?
Sinds een jaar heb ik samen met Onno de Roo het bedrijf Het Belburo. Bij Het Belburo helpen wij andere ondernemers om meer zakelijke afspraken in hen agenda te krijgen, door telefonisch voor hen aan de slag te gaan. Hierdoor krijgen ondernemers meer afspraken bij bedrijven met wie zij graag ‘aan tafel’ willen komen om hun dienst of product aan te bieden.

En hoe word je nou een acquisitietopper?
Acquisitie is heel belangrijk om goed te doen. Veel ondernemers vinden het een naar klusje, stellen het uit of komen er niet aan toe. Het is belangrijk dat de focus niet alleen maar ligt op zoveel mogelijk scoren, maar op langdurige relaties. Het moet klikken met de opdrachtgever en het gevoel bij elkaar moet goed zijn. Vriendelijk blijven, bellen met een lach en blijf niet pushen maar probeer een ´band´ te scheppen met degene die je aan de telefoon hebt.

Hoe ziet een dag in jouw leven eruit?
Elke dag ziet er in huize Jalloh anders uit. Ik heb een veelzijdig bedrijf waarin geen één dag hetzelfde is. Het begeleiden van de dames op kantoor, offertes uitbrengen voor de vertalingen, binnenkomende telefoontjes beantwoorden en verwerken ivm de telefoonservice en alle bijkomende administratie. ..het is een hele klus, maar erg leuk en het geeft me veel voldoening. Afspraken met potentiële opdrachtgevers zowel hier als buiten de deur, netwerken het hoort er allemaal bij! Naast dit alles wil ik er dagelijks zijn voor mijn gezin.

Wat zijn je toekomstplannen?
Toekomstplannen zijn er altijd, ondanks dat ik van dag tot dag leef. Mijn bedrijf groeit dagelijks, waar ik enorm blij mee ben. Mede dankzij de volledige inzet van de dames op kantoor hoop ik nog lang mijn bedrijf voort te zetten. Elke dag is weer een nieuwe met nieuwe kansen en mogelijkheden. Als ondernemer moeten we andere ondernemers verder helpen in het leven, het met elkaar verbinden hierin is een belangrijke factor. Ooit zou ik in een lekker warm land een klein huisje willen waar ik me zo nu en dan een aantal weken kan opsluiten om te genieten van de zon, de rust, de mensen en de omgeving. Een plek waar mijn kinderen en mogelijke kleinkinderen ook zullen komen om samen te genieten van het leven!

Waar kan ik je ´s nachts voor wakker maken?
Verschillende plekken op de wereld staan nog op mijn bucketlist. Vakantie kan ik echt naar toe leven en is echt wel een favoriete hobby. Het kan me ergens niet warm genoeg zijn! Maar jaarlijks de wintersport laat ik ook niet voorbij gaan, paar dagen lekker sportief bezig zijn met het gezin, apres skietje, glühwein en alles wat erbij hoort…wel ben ik dan lekker warm ingepakt!

Wat is de kracht van jullie onderneming?
Ik denk het persoonlijk contact, het betrokken, attent , flexibel en willen meedenken met de klant. De warmte maar vooral gezelligheid in het bedrijf. Doen wat je zegt en kom je afspraken na. Reageer op elkaars mail, ook al heb je niet direct antwoord, maar laat de mensen weten dat je er mee bezig bent of het ontvangen hebt. Natuurlijk maakt iedereen wel eens een foutje, maar de kunst is dan wel om het weer te herstellen!

Heb je nog een tip, die je zou mee willen geven aan andere ondernemers?
Geven loont. Door te delen en open te zijn met anderen hoef je er niet alleen voor te staan. Leren van elkaar, samenwerking en verbinden!